2win800x200

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ: Она што го направивме во текот на една година, СДСМ во претходните четири не можеше ни да го замисли

Март 24, 2023

Почитувани од СДС тоа што го реализира Градоначалникот со локалната самоуправа предводена од ВМРО-ДПМНЕ во текот на една година вие во претходните 4 години стоејќи на глава неможевте да го замислите, изјави Сашо Никовски од ВМРО-ДПМНЕ во реакцијата на обвинувањата на СДСМ.

„Повторно манипулирате со бројките или не знаете да прочитате буџетот на општина Битола што доколку е така навистина е жално. Прашуваме сега ние, дали вие, кои 4 години трошевте народни пари, а ништо не направивте?Дали вие потрошивте 120 милиони евра а ништо не направивте односно во последната година го направивте само мовчето кај Буковски ?

Во однос на ребалансот и ваши предлози околу капитални вложувања што вие ќе предложите е ваше право а ние ќе наброиме само дел од изготвените над 60 проекти за следниот период од Буџетот за 2023 година е досега најтранспарентниот буџет кој некогаш е донесен со директно вклучување на граѓаните од УЗ, бизнис секторот и НВО

Буџетот е со зголемен акцент и поддршка за изградба и реконструкција на улици и патишта, спортот, културата, образованието изградба на пречистителни станици и колектори, паркови и зеленило.

Ул.Зборска

ул.Драгорска

улици во с. Егри

улици во с. Лажец

улици во с. Оптичари

ул.Стив Наумов

ул. СрУ5 во АРМ

Група на улици во Населба Недопирливи

Колектори и Пречистителна станица Национален парк Пелистер

Улично осветлување и пешачка патека спрема Долно Оризари

ул. Студентска

Реконструкција на патот од с.Трново до влез на Национален парк Пелистер

ул. СтУ 1 АРМ

11 Улици во Горно Оризари

11 Улици во Долно Оризари

Адаптација на објект за ветеринарна заштита - прифатилиште за бездомни животни

Реконструкција на ул. Индустриска (Бурса)

Изградба паркинг кај ул. Цане Василев

ул.Зборска

ул.Солунска II ра фаза

Изградба на објект за противпожарна станица

Изградба на парк - Довлеџик

Реконструкција на паркинг кај спортска сала Боро Чурлевски

улица од Св. Недела до Нови гробишта

Партерно уредување на офицерски дом

Рекреативна зона Тумбе кафе - Смолево

Изградба на детска градинка во АРМ

Оваа 2023 година за општина Битола ќе биде година која ќе донесе многу нови проекти со кои значително ќе го подобри животот на сите граѓани во Битола“, рече Никовски.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани