Голем интерес од пезнинерите за бесплатни консултации со офталмолог, мерење на очен притисок и шеќер во крвта 

Декември 11, 2023

Успешно реализиран проектот за бесплатно мерење на притисок во очите и шеќер во крвта, како и давање соодветни консултации на пензионерите од Здружението на пензионери Битола, согласно склучениот меморандум за соработка на Сојузот на здруженијата на пензионери на РСМ и Специјализираната болница ,,Промедика офталмологија“- Скопје.

Заинтересираноста беше голема од страна на пензионерите за време на бесплатните лекарски прегледи и консултации  спроведени на 7 декември во Битола. Оваа бесплатна услуга ја искористија околу 150 пензионери.

Пензионерите беа известени дека со овај меморандум кој важи до 31.01.2024 година има и други поволности за нив како на пример, супспецијалистичките прегледи , испитување на очното дно, операција на катаракта и други прегледи на очите во Болницата. Цената за услугите неманети за пензионерите ке биде намалена за 50% од редовната.

прегледи2

 

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани