Јавните претпријатија од Битола го честитаат празникот на словенските просветители

Мај 24, 2020

Јавните претпријатија „Нискоградба“, „Водовод“ и „Пазари“ од Битола го честитат Денот посветен на Св. Кирил и Методиј, сесловенските просветители кои со својата животна посветеност и дела постигнаа неверојатен цивилизациски напредок, не само во македонската писменост, туку и за писменоста на сите словенски народи.  

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани