Здружението на пензионери од Битола ја усвои програмата со активности за следната година

Декември 30, 2020

Здружението на пензионери и денес продолжи со своите активности согласно мерките за здравствена заштита. На посебни три седници се одржани средби со претседателите на месните ограноци со кои раководеа претседателот на Извршниот одбор Томе Димитровски и претседателот на Собранието Крсте Белевски. Главни точки на дневниот ред беа програмата за активност во наредната година и финансискиот план за истата. За овие прашања деновиве расправаа и членовите на Извршниот одбор како и пензионерите кои се акативни во Собранието.

Оценка е дека и покрај пандемијата годинава предвидените активности се доследно извршени со водење на сметка за економично работење,а во програмата за работата за идната година исто така ќе се настојува Здружението да ги спроведува сите активности. Главен акцент ќе биде ставен на здравјето на пензионерите и активностите во месните заедници каде што за тоа има услови да се отворат клубови на пензионери.133613477 763620144503663 8858356131248981683 n

134199828 414394136576369 1082476763901771332 n

134300302 799513710627746 7967352388891833681 n

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани