Активности на Здружението на пензионери

Декември 30, 2021

Со примена на здравствените мерки за заштита од пандемијата , денес во Здружението на пензионери во Битола, во неколку наврати се одржаа состаноци со членовите на Собранието, претседателите на месните ограноци .претседателите на комисиите. Претседателот на Собранието, Крсте Белевски, во кратки црти ги изнесе активностите за следната година, предвидени со програмата за работа. Тој рече дека ќе се води посебна грижа за здравјето на пензионерите, покачување на пензиите и ставање на позитивна листа на лекови кои пензионерите често ги користат. Доколку дозволат здравствените мерки во наредната година, рече Белевски, ќе се спроведат традиционалните манифестации, како екскурзии, песните и игрите и спортските натпревари како и повластеното користење на автобускиот превоз, запишување на огревни дрва и други активности за кои се заинтересирани пензионерите.

 

.денес3

Пред присустните членови на месните ограноци програмата за активности во 2022 година и финандисискиот план за 2022 година ги образложи претседателката на Здружението на пензионери , Даница Петличкова. Дел предлозите на присутните ке бидат вклучени во програмата за идната година за која пензионерите посакаа да биде што подобра и да исчезне пандемијата поради која повеќе пензионери не ја преживеаја 2021 година.

 
 
 
Видено од Danica Petlickova во 16:48
 
Внеси
 
 
 
 
 
 
 

година.  денес

денес2

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани