2win800x200

И во Битола се штрајкува-Членовите на ССМ бараат линеарно зголемување на платите на вработените во јавниот сектор

Јуни 22, 2022

И во Битола се штрајкува. Пред вратите на повеќе државни и јавни претријатија веќе има поставено плакат дека вработените се во штрајк. 

Членовите на ССМ бараат линеарно зголемување на платите на вработените во јавниот сектор за 2.806 денари и враќање на правото за  регрес на годишен одмор од 2023 година. 

Работниот процес нема да го прекинат само 10 отсто од вработените, кои ќе работат на итните случаи, додека останатите ќе го одржат штрајкот.

Штрајкот продолжува и следните денови.

Нема достапен опис

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани