Раскошна панорама од Големо Врвче на Пелистер

Октомври 02, 2022
Фото: Иванчо Тошевски Фото: Иванчо Тошевски

Врвот Големо Врвче се наоѓа на 2103 мнв на Баба Планина и е поретко искачуван врв, затоа што не постои маркација од Преспанска страна, освен козји патеки во пониските делови. Теренот не е лесен за искачување поради стрмниот камењар во завршниот дел. Стартна точка е црквата Св. Атанас над село Штрбово на надморска височина од 1112 метри

-Врвот е дел од Баба Планина и зазема централната позиција над Преспанското Езеро, поради што погледот од Големо Врвче кон цел Преспански регион е величествен, вели Иванчо Тошевски, кој до редакцијата на апла.мк ги испрати овие фотографии

видео: Иванчо Тошевски

 

viber image 2022 10 02 19 26 21 920

viber image 2022 10 02 19 26 22 077

viber image 2022 10 02 19 26 22 192

viber image 2022 10 02 19 26 22 284

 

viber image 2022 10 02 19 26 22 686

viber image 2022 10 02 19 26 22 744

viber image 2022 10 02 19 26 22 861

viber image 2022 10 02 19 26 22 982

viber image 2022 10 02 19 26 23 059

viber image 2022 10 02 19 26 23 118

 

viber image 2022 10 02 19 26 23 247

 

viber image 2022 10 02 19 26 23 575

 

viber image 2022 10 02 19 26 24 249

viber image 2022 10 02 19 26 24 135

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани