2win800x200

Во Битола во организација на Ротари клуб "Широк сокак" од Битола, одбележан 25 ноември – Меѓународниот ден за елиминација на насилството врз жените

Ноември 26, 2022

Вчера (25.11.2022) во Битола инспектори за семејно насилство на СВР Битола, заедно со претставници на Советот за превенција на детско престапништво , психолози и др. ,а во организација на Ротари клуб "Широк сокак" од Битола учествуваа на трибина во склоп на кампањата „16 дена активизам против родово базирано насилство “. Оваа кампања во Република Северна Македонија се одбележува од 2014 година и има цел да ја подигне општествената свест и да поттикне на размислување за индивидуалниот и колективниот придонес во борбата за спречување на родово базираното насилство, а се случува секоја година во текот на 16 дена во периодот помеѓу 25 ноември – Меѓународниот ден за елиминација на насилството против жените и 10 декември – Меѓународниот ден на човековите права

Нема достапен опис

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани