2win800x200

Наставници и ученици од ОУ „Коле Канински“ - Битола, дел од Еразмус+ проектот во Хрватска

Мај 17, 2023

Наставници и ученици од ОУ „Коле Канински“ - Битола, беа дел од Еразмус+ проектот „Дигитална моќ“, кој се одржа во Хрватска Винковци.

3nastavnici 17 5 2023

Учество зедоа вкупно пет учесници и тоа двајца наставници од „Коле Канински“, Елена Петков, наставник по германски јазик, која е исто така и координатор на проектот, Александар Трајковски, наставник по информатика и Ивона Вељаноска, заменик-директорка на OУ „Коле Канински“ заедно со две ученички, Марта Педевска и Тамара Корлеска.

1nastavnici 17 5 2023

Наставниците, заменик-директорката и учениците го посетија училиштето „Руџер Бошковиќ“ во градот Винковци, Хрватска. Целта на проектот наречен „Дигитална моќ“ е ефикасното користење на дигиталните алатки за образовни цели.

nastavnici 17 5 2023

За време на посетата, децата и наставниците имаа можност да ги посетат часовите во самото училиште и да користат различни дигитални алатки заедно со употреба на дигитални компетенции, а зедоа учество и во работилница наречена виртуелна реалност.

2nastavnici 17 5 2023

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани