Webp.net gifmaker

СДСМ и коалицијата ќе го водат идниот состав на Советот на Општина Битола

Октомври 16, 2017

СДСМ и коалицијата-17 советнички мандати, ВМРО-ДПМНЕ -11, „Поинаку“ -2 советника, и коалицијата на Албанците „За Битола“ -1 советник, ваква е сликата од вчерашното гласање на шестите по ред локални избори во Битола за новиот состав на Советот на Општина Битола.  

 

СДСМ и коалицијата :

1    ЛДП        Валентин Груевски
2    СДСМ      Соња Карапец
3    СДСМ     Методија Илиевски
4    СДСМ     Зоран Стојчевски
5    НСДП     Зоран Ѓоргијев
6    СДСМ     Тања Крнчева
7    СДСМ     Жаклина Наумовска
8    ДОМ       Ристенка Алтипармаковска
9    СДСМ     Борче Корлевски
10    СДСМ   Елеонора Илиевска
11    СДСМ  Влатко Шеровски
12    Дем. сојуз на власите   Елизабета Тодоровска
13    СДСМ    Виолета Дракалска
14    ЛДП      Налбанти Јани
15    СДСМ    Славе Најдовски
16    ПП        Веселин Талевски
17    СДСМ    Биљана Поповска

ВМРО-ДПМНЕ и коaлицијата:

1.Борче Димитровски  ВМРО-ДПМНЕ
2.Иванчо Тошевски  ВМРО-ДПМНЕ
3.Анита Ангелевска  ВМРО-ДПМНЕ
4.Тони Коњановски  ВМРО-ДПМНЕ
5.Елена Трајчевска  УМС ВМРО-ДПМНЕ
6.Николче Јанкуловски  ПОДЕМ
7.Александар Мирчевски  ВМРО-ДПМНЕ
8.Горан Михајловски  СПМ
9.Викторија Христовска  ВМРО-ДПМНЕ
10.Олга Лозановска  ВМРО-ДПМНЕ
11.Горан Степановски  ВМРО-ДПМНЕ

Независната листа за советници предводена од Габриела Илиевска

1.Габриела Илиевска (Независна листа за советници „Поинаку“)

2.Иван Чулакоски(Независна листа за советници „Поинаку“)

ДУИ,БЕСА и Алијанса за Албанците:

1.Бурим Керими,(носител на кандидатската листа на ДУИ,БЕСА и Алијанса за Албанците„За Битола“)   

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани