Webp.net gifmaker

Друга локација за карантин и затворање на пристапите до Битола, побара ВМРО-ДПМНЕ од Битола

Март 28, 2020

Со цел намалување на ризикот, стравот и паниката кај битолчани бараме власта веднаш да преземе активности за изнаоѓање на посоодветна локација за карантинско сместување и во иднина навремено да ја информира јавноста за сите активности кои ги презема“, стои во реакцијата на Иванчо Тошевски, претседател на ОК ВМРО ДПМНЕ и советник во Советот на општина Битола

„Исто така, како претседател на Комисијата за безбедност при Советот на Општина Битола во соработка со колегите од Советничката група на ВМРО ДПМНЕ и Коалицијата изработивме иницијатива со сет на мерки во кои е предвидено и итно затворање на пристапот до градот на лица кои доаѓаат од подрачјата на територија на Република Македонија, каде има регострирани позитивни на корона вирусот. Иницијативата на Градоначалнчката Петровска ќе и биде предадена уште денес“, посочува Тошевски.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани