Драганчо Велевски е новиот полициски командир во Битола

Декември 25, 2017

Со мнозинство гласови на советниците во Советот на Општина Битола,  за командир на Полициската  станица од општа надлежност  во Битола, денеска е избран Драганчо Велевски.

Од Минситерството за внатрешни работи, до Советот беше  доставена листа со тројца кандидати, на која покрај Велевски, предложени беа и Горан Мицевски и Зоран Боцевски.

Членовите на битолскиот Совет го избраа Велевски со тајно гласање.

Драганчо Велевски завршил Факултет за детективи и безбедност и има 31 годишно работно искуство во полиција. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани