Webp.net gifmaker

„Географијата и географите во Битола и Битолско“ објавена по повод 15 години Геосфера

Јули 02, 2020
По повод јубилејот 15 години од основањето на Регионалното географско друштво ГЕОСФЕРА-Битола, Проф. Д-р Никола Димитров ја промовираше во јавноста монографијата „Географијата и географите во Битола и Битолско“. Оваа монографија е од исклучително значење за зачувување на трагите од бројните активности на географите од битолскиот регион во текот на декади наназад, но во исто време, претставува поттик на новите генерации географи, да продолжат со истото темпо во негувањето на географската мисла.и нејзино ширење низ младите генерации. Апла во друг текст ќе објави подетални и посеопфатни информации за делото. 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани