Webp.net gifmaker

Нов асфалт за улицата „Стерјовски Ѓорги Џоџа“ и за паркиралиште на улицата „13 ти јули“

Јули 31, 2020

 

Денес, завршува асфалтирањето на улицата „Стерјовски Ѓорги Џоџа“. Со нејзиното асфалтирање се овозможува поврзување со неодамна асфалтираниот паркинг и дел од улицата „13 ти јули“, со што се завршува една инфраструктурна целина, неопходна за жителите од овој дел на градот. Со денешните градежни активности на терен, комплетно се реализира проектот за линиска инфраструктурна градба – изградба на коловоз на улица „Стерјо Ѓоргиев Џоџа“ и дел од паркиралиште на улица „13 ти јули“.

За реализација на овој проект, општината од сопствениот буџет издвои 5.115.963,25.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани