Webp.net gifmaker

Не 18, туку 19 заболени во Битола според Центарот за јавно здравје, меѓу нив и 17 годишен тинејџер

Октомври 17, 2020

Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се потврдени 44 нови случаи на COVID-19:

-19 во Битола (лица на возраст од 17 до 66 години; 11 лица даваат податок за контакт со веќе позитивно лице);
-18 во Кичево (лица на возраст од 17 до 62 години; 6 лица даваат податок за контакт со позитивно лице);
-6 во Ресен (лица на возраст од 33 до 68 години; 2 лица даваат податок за контакт со позитивно лице, а 3 се од веќе познат кластер);
-1 во Дeмир Хисар (лице на возраст од 46 години; не дава податок за контакт со позитивно лице)

Денес се регистрирани 7 оздравени лица (3 од Битола и 4 од Кичево).

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани