Webp.net gifmaker

Заезерени ниви во Пелагонија (фото)

Јануари 11, 2021

Почвата во пониските делови од Пелагонија е презаситена со вода, па низ нивите има појава на заезерување. Ниви покрај патот Битола- Меџитлија се претворени во езера, тоа се површини претежно под житни култури. Во изминатите 24 часа во Битола наврнаа 25 литри дожд на метар квадратен или во последните два дена 42 литри на метар квадратен. И од Центраот за управување со кризи јавија дека поради заситената почва со влага има и појава на заезерување во одредени рамници и делови на Пелагонија, Полог и други. нивиу

ниви 3

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани