Цветната штафета пристигна во училиштето „Елпида Караманди“ во Битола

Март 08, 2021

Цветната штафета во Битола пристигна и во ООУ,,Елпида Караманди, Битола во соработка со ЈОУДГ,,Мајски Цвет,, Битола.  Почнувајќи од 21 јануари со почетокот на второто полугодие започна патот на Цветната штафета на кандидатот за Нобелова награда, Живко Поповски Цветин. Имено, штафетата започна да се движи од ООУ ,, Живко Брајковски” во општина Бутел Скопје. Својот обединувачки и мироносен пат го продолжи на 4 март кон битолското село Оптичари. Продолжи кон Бистрица, ООУ,, Крсте Петков Мисирков“ каде беа подарени 50 цветни картици. Така, на 8 Март активностите продолжија во ООУ,,Елпида Караманди во соработка со ЈОУДГ,,Мајски Цвет,, - Битола, каде се презентираа активности на првооделенците и малата група од градинката со пригодни песнички и рецитирање на стихотворби по повод Меѓународниот ден на жената. Цвеќето ги обедини во пораката за мир, добро здравје, благосостојба и храна за сите деца во светот.

Цветин подари над 80 цветни картици кои беа поделени на првооделенците и малата група од градинката како и цветни слики за градинката и училиштето. Со тоа придонесе за значењето на Денот на жената. Цветот и детето се симбол на невиност, хармонија и чистота. Цвеќето со својата симболика ги пренесува емоциите на срцето и се користи за испраќање пораки. Порака е испратена со симболиката на моќниот број седум. Седум балони кои ќе ја пренесат пораката на седумте континенти...158480373 729377431087641 3631303506187553586 n

158838757 729378694420848 1554410956210970626 o

158843352 729377991087585 3860050035050620660 o

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани