Медицински униформи за Ковид центарот во Битола, донација од Општина Битола

Април 07, 2021

 

Градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска по повод Светскиот ден на здравјето ја посети Клиничката болница во Битола, при што донираше 55 медицински униформи за здравствените работници во Ковид центарот во Битола и каде што во моментов се лекуваат 125 пациенти.

На средбата со директорката на Клиничката болница Билјана Гагачовска, разговараа за актуелната состојба во однос на сместувачкиот капацитет и расположливиот медицински кадар. Модуларните болници, кои се најголеми во државата, веќе ги сместуваат пациентите од регионот, но и од други градови од државата, кои за жал, стануваат секојдневно побројни.

Светскиот ден на здравјето е глобален ден за здравствената свест кој се одбележува секоја година на 7 април, под спонзорство на Светската здравствена организација, како и на други сродни организации.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани