Започна теренската вакцинација во Новаци

Јули 21, 2021

Денеска во ПЗУ Д-р Даскал во Новаци започна теренската вакцинација на населението против Ковид-19. На почетокот на вакцинацијата присуствуваше и градоначалникот Љубе Кузманоски.

„Апелирам до граѓаните на Општина Новаци масовно да се вакцинираат затоа што само така може да ја победиме пандемијата.” - истакна Кузманоски.
 
Досега во село Новаци се вакцинирани 110 граѓани.
 
Во продолжение распоредот за вакцинација во населените места во Општина Новаци:
21.07.2021 година
с. Новаци, с.Мегленци, с. Арматуш, с. Грумази и с. Гнилеж од 08-10 часот (во здравствена амбуланта во Новаци)
с. Рибарци од 10 – 10:30 часот (во училиште)
с. Гнеотино од 10:30 – 11 часот (во амбулантно возило на сред село)
с. Брод од 11 – 11:30 часот (во амбулантно возило на сред село)
с. Бач, с. Добровени, с. Скочивир и с. Сливица од 11:30 – 12:30 часот (во училиштете во с. Бач)
с. Живојно од 12:30 – 13:30 часот (во училиште)
22.07.2021 година
с. Добромири од 08 – 09 часот (во училиште)
с. Долно Агларци од 09 – 09:30 часот (во амбулантно возило на сред село)
с. Горно Агларци од 09:30 – 10 часот (во амбулантно возило на сред село)
с. Далбеговци од 10 – 10:30 часот (во амбулантно возило на сред село)
с. Дедебалци, с. Путурус и с. Црничани од 10:30 – 11:30 часот (во училиштето во с. Дедебалци)
с. Добрушево и с. Алинци од 11:45 – 12:45 часот (во училиштето во с. Добрушево)
с. Мусинци и с. Мојно од 12:45 – 13:15 часот (во училиштето во с. Мусинци)
с. Ношпал од 13:15 – 14 часот (во училиште)
23.07.2021 година
с. Ореово и с. Паралово од 08 – 08:30 часот (во амбулантно возило на сред село во с. Ореово)
с. Маково и с. Орле од 09 – 09:30 часот (во амбулантата во с. Маково)
с. Рапеш, с. Брник од 09:30 – 10 часот (во амбулантно возило на сред село во с. Рапеш)
с. Зович од 10:30 – 11 часот (во амбулантно возило на сред село)
с. Старавина, с. Будимирци од 11:30 – 12 часот (во амбулантата во с. Старавина)
с. Градешница од 12 – 12:30 часот (во амбулантно возило на сред село)
 
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани