Webp.net gifmaker

Се покриваат калливите улици во Девеани

Август 03, 2021На неколку локации во населбата Девеани се работи на покривање на децениски запоставените калливи улици. Досега се затворени над 800 м2 каллива површина, а активностите продолжуваат и во наредниот период, информираат од Општина Битола.

 

FB IMG 1627999983295

Градоначалничката Наташа Петровска се сретна со локалното население, кое се заблагодари на интервенциите за санација на нивните уулици 


FB IMG 1628000001260
Реконструктивните зафати во овој потег продолжуваат и понатаму, а наскоро ќе биде затворена нова делница, со што ќе се реализира уште еден проект на решавање на проблем  на лице  со телесен инвалидитет.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани