Приватни документи и материјали на Манаки ќе се изложат на Фестивалот

Септември 15, 2021

Државниот архив и одделението-Битола, во соработка со Интернационалниот фестивал на филмска Камера "Браќа Манаки", организираат изложба што ќе биде дел од официјалната програма на 42-то издание на овој фестивал. Изложбата насловена Mementos/Спомени, ќе биде поставена во НУ Завод и во Музејот на Битола, од 17 до 24 септември 2021 година, во согласнот со утврдените здравствено-безбедносни владини мерки и протоколи. Изложбата ќе содржи дел од богатиот архивски фонд на браќата Манаки, што се наоѓа во Државен архив - одделение Битола, а во кој се вбројуваат нивни приватни документи, материјали, предмети и фотографии. На отворањето на изложбата се очекува да зборува и директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани