Webp.net gifmaker

Кондовски на средба со Здружението на дијабетичари во Општина Битола

Септември 17, 2021
Канддатот за градоначалник на СДСМ во Битола, Христо Кондовски денска оставри средба со членови на  Здружението на дијабетичари во Општина Битола со цел да се запознае со актуелните проблеми на оваа категорија на пациенти.
 
-На средба со претставници на Здружението на дијабетичари во општина Битола се запознав со актуелните проблеми на оваа категорија на пациенти.
Активно и ефикасно партнерство помеѓу локалната самоуправа, здравствените установи и здруженијата на пациентите е основа за обезбедување на подобра превенција и поголема заштита на здравјето на сите категории граѓани.
Редовната комуникација и здравствената едукација се неопходни во тој процес.
Покрај тоа, во насока на заштита на животната околина, заедно ја утврдивме потребата од изнаоѓање на еколошки начини на одлагање на инсулинскиот отпад, објави Кондовски.
Можно е да е слика од 3 луѓе и седнати луѓе
Можно е да е слика од 2 луѓе и луѓе што стојат
Можно е да е слика од 2 луѓе, седнати луѓе, луѓе што стојат и внатре
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани