Webp.net gifmaker

Падна канделабра на „Рузвелтова“, од Општината бараат одговорност од изведувачот

Октомври 06, 2021

Падна канделабра поставена неодмана на улицта „Рузвелтова“  пред Поштата која за среќа не повреди никој од минувачите, ниту пак предизвика друга  штета. Од Општина Битола информираат дека  реконтструкицијата на улицата „Рузвелтова“ е с еуште во тек, поради што изведувачот  не ја  предал на Општината. 

„Се до официјалното примање на oбјектот, за тековната состојба на терен одговорноста ја носи изведувачот, се наведува  во соопштението од Општина Битола од каде најавуваат дека ќе ги преземат сите законски чекори што им се на распоалгање.

„По однос на денешниот настан на ул. „Рузвелтова“, општината ќе ги преземе сите потребни законски чекори. Веќе е побарана одговорност и образложение од изведувачот на осветлението, за несоодветната прицврстеност на канделабрите.Општина Битола апелира до изведувачите дека во ниту еден  случај при изведување на градежните работи, не смее да биде загрозена безбедноста на граѓаните“, се наведува во соопштението од Општина Битола.

За настанот се огласи и градоначалничката Наташа Петровска.

 „Почитувани, за да нема шпекулации, сакам да кажам дека изведувањето на уличното осветлување на „Рузвелтова“  не е завршено и не е предадено на Општина Битола. По контактот со надзорниот орган за денешниот настан информирана сум дека дал свои забелешки и изведувачот бил должен да постапи. Недвојбено како градоначалник ќе ги превземам сите чекори за утврдување на одговорност, напиша на ФБ градоначалнилката Петровска
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани