Започна реновирањето на дел од месната заедница „Димитар Влахов“ и реконструкцијата на игралиштето во нејзина непосредна близина. Со средства од над 400.000 денари обезбедени од Швајцарската агенција за развој и соработка, заедно со невладините организации „Преда плус“ и „Баирска светлина“, се изведуваат реконструктивни зафати за адаптација на месната заедница, а Општина Битола обезбеди од 450.000 денари. Во реконструкцијата ќе се вклучат и битолските јавни претпријатија. За локалното население, овие два проекти ќе имаат големо значење.

И по четири дена се уште нема решение на проблемот со дефектот во  електричната мрежа на улиците Караорман и Дебарска на битолскиот Баир.

Заврши првиот дел од проектот за подобрување на состојбата со снабдување на електрична енергија на ромското население во населбата Баир. Инвестирани се 2,5 милиони денари, при што се поставени нови линии, подобрени се и веќе постоечките, а во тек е приклучувањето на домаќинствата на електричната мрежа.

Пред избирачкото место 193 во село Радобор, во општина Могила, полицијата запре возило и при проверката во багажникот пронајде прехранбени продукти и шишиња со зејтин, јавува ЦИВИЛ – Центар за слобода.

Страница 1 од 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани