2win800x200

Гимназијалците од Горната ја истражуваат Македонија-проектни активности по географија

Јуни 03, 2024
Ученици од Горната гимназија во Битола со своите професори реализираат теренско истражување на повеќе локации со цел практично запознавања на области од државата кои ги изучуваат по предметот географија. 
 
-Во рамките на проектните активности по географија, на 2.6.2024 год. се реализира теренско истражување низ вулканскиот релјеф на Кратовско-злетовската вулканска област со посета на мегалитската опсерваторија Кокино, камените кукли Куклици и градот Кратово.
На екскурзијата учениците се стекнаа со практични знаења и вештини од оваа област, а во исто време поминаа прекрасно време во меѓусебно дружење, објавија од СОУ „Јосип Броз Тито„ Битола.
гео нас
гео 2
глео
гео крат
геоо
гео4
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани