2win800x200

Почнува изградбата на улицата кај Дулие пред големите трговски центри „ЛИДЛ“ и „БЛИС“

Јули 10, 2024
Битола, влез Апла.мк Битола, влез Апла.мк
Општина Битола, согласно склучениот договор со економскиот оператор, од денес започна со подготвителни активности на терен за изградба на улицата кај новиот маркет „Лидл“ и трговскиот комплекс „Блис“.
Градежните работи ќе се изведуваат согласно потребите за Основниот проект – Изградба на улица крак „Илинденска“ – 1 од ДУП за Ушици блок 5 и реконструкција на постојна крстосница „Дулие“, а додека траат работите на терен ќе биде воведена времена измена на режимот на сообраќај, согласно одобрениот сообраќаен проект.
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани