Webp.net gifmaker

Скоро удвоен бројот на ноќевања на странски туристи во Битола

Ноември 08, 2018

За над 40 проценти зголемен е бројот на ноќевања на странски туристи во Битола за месец август 2018 година во споредба со истиот месец лани, покажаа податоците на Заводот за статистика.

Во осми месец оваа година во Битола регистрирани се 11 396 ноеќвања, а истиот период лани 6822, во 2016 година пак, 4797.

Ова покажаува дека Битола постепно од дестинација каде туристите беа само на минување прерасна во место каде преноќуваат или остануваат по еден до два дена.

Во однос на бројот на странски туристи кои во август ја посетиле Битола заведени се 3211 гости, а лани 2748.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани