Webp.net gifmaker

Пелистерска снежна рапсодија (фотогалерија)

Јануари 12, 2020
Фото: Иванчо Тошевски Фото: Иванчо Тошевски

Од секоја фотографија снегот на Пелистер прави своја приказна. Натежнати гранки, распослани падини под снежната покривка, убавини како во бајки. 

Фотографиите се направени денеска  по патеката од Палиснопје до Видиковец, а автр е вљубеникот во Пелистер и планинар, Иванчо Тошевски.

-Висината на снежната покривка на Палиснопје е околу 15 цм, а на Видиковец кој е на надморска височина нешто под 2000 метри, е  50 цм. Таму е вистинска убавина, вели за апла.мк Тошевски.

Е.М:
received 629768451109057

received 2739057356173142

received 590289558421327

received 2280048942255827

received 926356471094157

received 1777276932407806

received 580949052500991

received 2494763717517327

received 1091310634533550


received 1076629366013870

received 2156310147806062

received 602598110498103

received 472436103692920

received 540703276531693

received 1055190254832706

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани