Webp.net gifmaker

Естонец со мотор од Втората светска војна крстари низ Битола

Септември 12, 2020

 Битола деновиве се најде на агендата на младиот Естонец кој со мотор од 1942 година одлучи да ја помине Европа. Во мисијата не го попречи ни пандемијата со ковид -19. Вели дека подвигот го започна за да покаже дека кога се почитуваат правилата за однесување во новата реалност, може безбедно да се патува.

Не ни се претстави велејќи дека не е важен идентитетот, туку пораката. Сепак, ни дозволи да го фотографираме. 

Моторот што го возеше беше руски, на времето пред повеќе од 70 години го возеле од руската армија. Тој денес го одржува зашто е вљубеник во олдтајмери. Во Македонија дојде од Албанија, а продолжи за Грција. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани