На болничко лекување 149 пациенти во битолската Болница, потрошувачката на кислород рекордна, 3 тони за 24 часа

Април 13, 2021

Во Регионалниот КОВИД центар во битолската Болница денеска вкупно има 149 пациенти на болничко лекување. Поголем дел од нив се во тешка здравствена сосотојба и на кислородна поддршка. Потрошувачката на кислород за 24 часа достигна 3 тони, што е своевиден рекорд од почетокот на пандемијата, а во изминатите месеци се трошеле  по 600 до 800 килограми на ден. Тоа се наметнува со зголемувањето на бројот на хоспиталирани пациенти позитвни на КОВИД-19, но и на се поголемата потреба од кислорна поддршка на заболените кои се на болничко лекување. 

Во текот на изминатото деноноќие, од компликации предизвикани од коронавирусот, починаа  тројца пациенти на 60, 66 и 79 години

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани