Коњите да не ги пасат во дворот на болницата!

Ноември 02, 2017

Ова е Клиничка болница, а не ветеринарна станица им било кажано во повеќе наврати на сопствениците кои слободно ги пуштаат коњите да пасат во дворот на битолската болница.

Но, и покрај предупредувањата тие си продолжуваат по старо. Коњите и денес беа таму. Време е за акција на комуналната инспекција и казни зашто Законот за комунални дејности не дозволува чување на живина и добиток во град. Во спротивно, со петлите низ дворовите, овците кои се напасуваат низ паркот и коњите кои слободно си се шетаат низ улицата „Партизанска“ градот ќе ни стане зоолошка градина.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани