Webp.net gifmaker

Вака ќе изгледа затворениот пливачки базен во Битола

Февруари 17, 2020
прифатено идејно решение за затворен пливачки базен прифатено идејно решение за затворен пливачки базен

Во Битола започна изградбата на затворениот пливачки базен,со димензии 25 метри должина и 9 метри широчина, со инвестиција од 43 милиони денари, како резултат на соработката помеѓу локалната и централната власт. Пливачкиот затворен базен, е проектиран според сите стандарди за одржување како на големи натпреварувања во нашата држава, така и на меѓународни натпревари. Рокот на изведба е 18 месеци. Базенот во Битола е дел од големиот проект за изградба на затворени пливачки  базени во 14 градови во државата, во првата фаза базени ќе се градат во 6 градови. 

базен 2

базен 1

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани