Webp.net gifmaker

Во вонредна состојба, производството на струја редовно

Март 20, 2020

И во услови на вонредна состојба поради коронавирусот, во капацитетите на ЕСМ во земјава струја се произведува непречено. Генерланиот директор на ЕСМ Васко Ковачевски вели дека се преземаат сите потребни мерки за заштита на вработените, а истовремено и мерки за да се обезбедат потребните 80 проценти струја за потребите на државата.

„Во моментов ги произведуваме потребните количества на енергија, немаме зголемена побарувачка во однос на нашата испорака кон ЕВН. Истовремено ги насочуваме сите наши сили и ресурси кон РЕК Битола. Сметаме дека ќе ги исполниме обрските и задачите , но истовремено апелираме кон граѓаните и фирмите максимално да ја штедат енергија зашто таа значи и живот“, рече Ковачевски.

 

Вработените во хидроцентралата „Шпиље“ која се наоаѓа во Дебраско одат на работа, се презмааат метки за заштита на нивното здравје, а воедно направени се и смени од 12 часа, па се очекува дека нема да има застој во работењето.

Ж.З.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани