2win800x200

Прекрасна „супермесечина“ низ објективот на Јован Наумовски

Мај 07, 2020

Последната „супермесечина“ во оваа година е видлива за луѓето од целиот свет од зајдисонце на 6 мај до изгрејсонце утре, на 8 мај.  Оваа мајска „супермесечина“ уште е наречена и цветна, и е  една од трите  „супермесечини“ годинава. 

Првата се појави во март, втората која беше најспектакулрана се појави во април, а оваа мајската иако не е толку  впечатлива како априлската, сепак е посветла и поголема од вообичаената полна месечина

„Супермесечината“  е полна месечина која се наоѓа во најблиската можна точка во однос на планетата Земја, поради што има поголема природна големина и  е посјајна при поглед од неа 
 
Овие исклучителни фотографии направени вечерва,  ексклузивно за апла.мк ги испрати нашиот соработник Јован Наумовски. 

 

96596855 3063709697022928 4338085563606237184 o

 

96150653 3063709707022927 5266845784367693824 o

 

96673819 3063709647022933 8947321457810079744 o

 

96115567 3063710063689558 8355842772535607296 o

 

95884948 3063710050356226 1780091024513695744 o

 

95884948 3063710050356226 1780091024513695744 o

 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани