Webp.net gifmaker

Вљубените штркови од Трново позираат пред објективот на Јован Наумовски

Мај 30, 2020
Фото: Јован Наумовски Фото: Јован Наумовски

Пасионираниот фотограф, Јован Наумовски, продолжува со својот фотоапарат да го "лови" парот штркови кои  години наназад се враќаод Југ во своето гнездо во потпелистерско Трново.

Птиците веќе го познаваат Јован и позираат пред објективот. Исто така, тој успеа да го фотографира и нивниот танц во воздух, што изгледа величествено.

Апла.мк ја објави љубовната приказна на штрковите од Трново, а Наумовски за првите фотографии со денови чекаше парот да се појави во гнездото. Ја сликаше нивната љубовна игра, сега нетрпеливо го очекува подмлсдокот штрковитезштрковите, птици кои се верува дека целиот живот остануваат со еден партнер.
 
FB IMG 1590876282914
 
FB IMG 1590876276912
 
FB IMG 1590876272264
 
FB IMG 1590876265589
 
FB IMG 1590876260506
 
FB IMG 1590876226601
 
FB IMG 1590876175233
 
FB IMG 1590876170791
 
FB IMG 1590876164929
 
FB IMG 1590876154993
 
FB IMG 1590876150385
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани