Во тек е партерно уредување на Офицерски

Јули 23, 2021

-По завршувањето на објектот,  во тек е партерно уредување околу Офицерски, соопшти градоначалничката Наташа Петровска.

Реставрацијата на Офицерскиот дом, кој со години беше оставен на забот на времето, се изведува во рамки на проектот „Зголемена туристичка понуда на Пелагонискиот регион преку реставрирање и адаптирање со партерно уредување“, за кој Општина Битола доби средства од еврропските ИПА фондови. Вкупната вредност е 58 792 610 денари, од кои Општината обезбеди над 5,8 милиони денари.

Дополнително од локалната самоуправа се вложени 2 милиони денари во атмосферска и фекална канализација, која е приклучена кон главната улична одводна каналска мрежа. 

 
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани