Здружението на пензионери од Битола ја усвои предлог програмата за работа за следната година

Декември 16, 2020

На денешната 26 седница на Извршниот одбор на Здружението на пензионери од Битола, беше усвена Предлог одлуката за утврдување на Програмата за работа за 2021 година. Исто така усвоена е и предлог одлуката за Финансиската програма на Здружението

Од Здружението на пензионери велат дека со овие програми се предвидени активности, што традиционално се одржуваат, но поради условите кои ги наметнува пандемијата со КОВИД-19, можно е дел од нив да не се реализираат, односно ќе се спроведуваат онака како што ќе налагаат околностите.

пензионери2

На денешната 26 седница покрај останатите точки на дневниот ред, беше усвоен и предлогот за збратимување на битолското  со тетовското Здружение на пензионери, а исто  така членовите ја изгласаа и одлуката за донација на новогодишни пакетчиња за децата кои учат во посебните паралелки во ОУ „Ѓорѓи Сугарев“ во Битола.

 

пензионери

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани