Webp.net gifmaker

Соопштенија

Јавното претпријатие „Стрежево“ од Битола им го честита националниот празник Илинден на сите граѓани на Република Северна Македонија. Одбележувајќи 117 години од Илинденското востание и 76  години од Првото заседание на…
Од АД ЕСМ подружница РЕК Битола на граѓаните на Република Северна Македонија им го честитаат големиот национален и верски празник Илинден, кој  претставува симбол за македонската непокор, желба и одлучност…
Денес започнаа најавуваните реконструктивни активности на покривот и дограмата во нашето училиште. Се очекува изведбените работи да потраат во следните два месеци, имајќи во предвид дека ова е најголемиот реконструктивен…
Санација на дефект на главна водоводна мрежа PVC F150 на улиците Младински бригади и Смилевски конгрес.Санација на дефект на главна водоводна мрежа F150 на улица Филип II Македонски, на потегот…
Од ЈП „Водовод'' соопштија дека заради изведување на градежни работи, промена на секундарна и терцијална водоводна мрежа, ќе има прекин во нормалното водоснабдување на улицата „Македонска Фаланга“ на потегот од…
Во тек се подготовките за изготвување на социјална карта за пензионерите-членови на Здружението на пензионери од Битола. Ваквите активности беа една од темите на Деветтата редовна седница на Здружението. Со…
Согласно Изборниот законик и роковникот за извршување на изборните дејствија за претстојните предвремени парламентарни избори, порталот Апла.мк  ја објавува својата Понуда за платено политичко рекламирање за учесниците во изборната кампања.
Согласно Изборниот законик и роковникот за извршување на изборните дејствија за претстојните предвремени парламентарни избори, порталот Апла.мк  ја објавува својата Понуда за платено политичко рекламирање за учесниците во изборната кампања.…
Одлуката за изготвување на социјална карта на пензионерите, членови на Здружението на пензионери, беше централна точка на денешната 21 седница на Ивршниот одбор на Здружението со која раководеше претседателот Томе…
Согласно Изборниот законик и роковникот за извршување на изборните дејствија за претстојните предвремени парламентарни избори, порталот Апла.мк  ја објавува својата Понуда за платено политичко рекламирање за учесниците во изборната кампања.…
Заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија и министерка за одбрана Радмила Шеќеринска , која е и носител на пратеничката листа на СДСМ во петтата изборна единица за…
 Jавно претпријатие за изградба и одржување на јавен простор за паркирање и уредување и организирање на јавен локален превоз на патници во Општина Битола – ЈППЈЛП Битола им соопштува на…
Поради реконструкција и изведба на градежни работи, промена на канализациона и водоводна мрежа до целосно асфалтирање на улицата „Илинденска“ , можни се проблеми во водоснабдувањето на потегот на истата во…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани