Webp.net gifmaker

Соопштенија

   На протестот на ВМРО-ДПМНЕ на кој партијата повика на обединување во одбрана и чест на партизаните кои ги подарија животите за денешната слобода во борба со фашистите, реагираше ОО…
Секторот аналитика и истражување на ОО СДСМ Битола изготви анонимна анкета за општата информираност на граѓаните за превентивните мерки против ширењето на коронавирусот, која беше дистрибуирана преку социјалните мрежи изминатите…
ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ  Им соопштува на своите членови старосни,семејни и воeни пензионери дека уписот за свински половинки ќе започне на 10.11.2020 год.секој работен ден од 11.00 до 13.00час. Цената е…
АД ЕСМ подружница РЕК „Битола“ на сите граѓани им ја честита 76- годишнината од ослободувањето на Битола, уште еднаш укажувајќи на придобивките од НОБ, да живееме во сопствена и слободна…
С О О П Ш Т Е Н И Е Здружението на пензионери Битола ке врши запишување и уплата на свински полутки за сите заинтересирани пензионери- членови на Здружението на…
Во изминатиот период, после отстранувањето на дел од градежното скеле на објектот на Офицерскиот дом, битолчани можеа да посведочат на новиот изглед на овој, навистина импозантен објект. Меѓутоа реакциите по…
  Поради дефект на пумпните агрегати за испорака на вода во село Брусник, се информираат мештаните дека до понеделник ќе имаат повремени прекини во водоснабдувањето, но никако нема да бидат…
Извршниот одбор на Здружението на пензионери од Битола на денешната седница разгледа неколку прашања од животот и работата на пензионерите. Информација за спроведената анкета за изработка на социјална карта поднесе…
Поради дефект на водоводна цевка, околу која има кабел за електрична енергија, непристапност до истиот, а неопхопдна е и дополнителна интервенција од друга компанија како и добра видливост, има прекин…
Работна посета на хотелот Молика и ски центарот Копанки беше реализирана во текот на викендот од страна на генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски и претставници на РЕК Битола,…
Поради хидраулички удар (предизвикан дефект) на терцијалната мрежа на улица „Димитар Илиевски-Мурато“, ЈКП „Водовод“ врши интерванција/санација на истиот. За текот на санацијата во прекин ќе биде нормалното водоснабдување и сообраќајот…
  Поради санација на дефект на водоводната мрежа сабота(03.10 2020г.) од 00:00 до 9:00 часот наутро ќе има прекин во водоснабдувањето на улица Широк сокак, на потегот од хотел Епинал…
По повод Меѓународниот ден на стари лица, Здружението на пензионери од Битола покрена иницијатива за вклучување на неговите членови во поуспешно користење на библиотечниот фонд во НУ Универзитетска библиотека „Св…
Страница 1 од 16

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани