Webp.net gifmaker

Поинаку бара извинување од Корлевски

Април 23, 2019

Како советници од советничката група ПОИНАКУ Габриела Илиевска и Иван Чулакоски бараме јавно извинување од советникот Борче Корлевски за ширење лаги и невистини во врска со 32 седница одржана во Советот на Општина Битола на ден 23.04.2019 во 10часот. во врска со точката број 4 од дневниот ред -Одлука за основање на Јавно претпријатие за изградба и одржување на јавен простор за паркирање и уредување и организирање на јавен локален превоз на патници во Општината Битола.

На седницата едниот советник беше отсутен од салата, а другиот воопшто не учествуваше во гласањето. Советникот кој погрешно пренел или се обидел да пренеси грешно, направил клевета и ќе биде повикан да се извини или ќе биде повикан на суд. Барањето за извинување од негова страна ќе го поднесиме до сите кои пренеле или објавиле. Во рок од 48 часа бараме да се извини бидејќи има записник од денешната седница, кај што стои кој бил, а кој не бил, како гласал , а кој не гласал. Иван не беше присутен од објективни причини, а Габриела беше присутна ама не гласаше воопшто бидејќи не ги доби бараните податоци и информации. Се останато е невистина и клевета.

Поинаку-Битола

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани