Webp.net gifmaker

Новаци и Дуги Рат од Хрватска разменуваат искуства за рециклирање отпад

Јуни 03, 2019

Градоначалникот Љубе Кузманоски од Новаци го посети стопанскиот двор на ЈП за комунален отпад од Дуги Рат, Хрватска ,каде што учествуваше на презентацијата на Планот за управување со комуналниот отпад и негова рециклажа. Двете општини се збратимени шест години, а делегација на Општина Новаци деновиве беше во посета на пријателите од Хрватска. Договорена е соработка на повеќе полиња. 

 


"Двете општини како долгогодишни пријатели, треба да воспоставиме поблиска соработка и на полето на ЛЕР и на економијата.Наша обврска е да ги воспоставиме врските меѓу бизнис заедниците, а тие понатаму ќе ја трасираат својата соработка. Општина Новаци и општина Дуги Рат имаат големи потенцијали за развој, а соработката со Дуги Рат која се одржува веќе 6 години значи дека бизнисмените оттаму може лесно да остварат контакти со овдешните стопанственици",истакна градоначалникот Кузманоски .

Градоначалникот на општина Дуги Рат,Јерко Роглиќ, го изрази своето задоволство и чест што нивната општина е домакин на гостите од збратимената општина Новаци и изрази надеж дека во иднина ќе продолжи ова пријателство на повисоко ниво затоа што овие две збратимени општини имаат многу заеднички цели и потреби .

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани