ИЛИОСКИ ВЕТИ ГРАДЕЖНА ЕКСПАНЗИЈА ВО КАСАРНАТА

Септември 29, 2017

Поранешната касарна, а сега веќе новата населба Златен рид ќе доживее градежна експанзија, вети Зоран Илиоски кандидат за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ. 

-Овде ќе продолжиме да создаваме услови за нови колективни индивидуални градежни инвестиции кои ќе ја раздвижат економијата на градот-рече Илиоски. 
Тој рече дека ќе изградат и асфалтираат три нови улици во касарната, како и атмосферска канализација, во вкупна вредност од 53 милиони денари. 
Во АРМ 1 и АРМ 2 предвидуваат изградба на нова нисконапонска кабловска мрежа и улично осветлување во вредност од 7,3 милиони денари. 
 
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани