Соопштение на ЈКП Водовод за прекин во водоснабдувањето

Август 02, 2022

 

 
На ден 03 август 2022 (среда), со почеток од 06:00 часот екипите на КЈП Нискоградба ќе започнат со  санација на дефектот на фекалната канализациона мрежа на улица Партизанска кај Веро. Заради тоа, ЈКП Водовод- Битола ќе мора да го прекини водоснабдувањето на сите улици кои гравитираат кон таа канализациона цевка со цел непречено изведување на санацијата.
 
Прекинот на водоснабдувањето ќе биди утре во среда на 03 август со почеток од 06:00 часот се до завршување на работите од страна на КЈП Нискоградба. 
 
Се очекува водоснабдувањето да се нормализира во раните попладневни часови.
 
Со прекинато водоснабдување ќе бидат следните улици:
 
Игнат Атанасовски, Димче Лахчански, Партизанска 5те згради наспроти Веро, Тодор Паница, Јадранска, Јонче Мурџевски, Кочо Чолаковч Алексо Наневски, Боривоје Радосављевиќ, Милан Петревски,Рудо, Трајче Стефановски, Пелистер, дел од Пожаревачка, Кочо Рацин, Епинал и останати улици над Веро што се прикажани на мапата, соопштија од ЈКП Водовод Битола
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани