Концерт на „Сирма Војвода“ во Старскиот дом „Софија“

Јануари 13, 2023

По повод новогодишните и бижиќни празници и спроти празникот Василица, денес во Старскиот дом „Софија“ во Битола лоциран во старата касарна, гостуваше ансамблот „Сирма Војвода'', кој делува при Здружението на пензионери од Битола. 

 
Од името на  Извршниот одбор на Здружението присутните ги поздрави претседателката Даница Петличкова  информирајќи ги дека тие како пензионери воопшто не треба да се чувствуваат осамени, иако се во старски дом,  зашто Здружението на пензионери поеднакво води грижа за сите свои членови.
 
Со настапот на „Сирма Војвода'' со кој диригираше Нико Наумов се почувствува пријатна атмосфера, посебно кај лицата сметсени во домот. 
 
Петличкова истакна дека и натаму Здружението на пензионери води грижа за овие лица иако во поддминати години, сепак како пензионери да ги уживаат сите права и хумани акции што здружението ги организира.   
sirma67
 
sirma68
 
sirma69
 
sirma 70
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани