Собранието на Здружението на пензионери од Битола ги усвои извештаите за минатата година

Февруари 23, 2023

Собранието на Здружението на пензионери од Битола под претседателство на Крсте Белевски на својата седница ги усвои извештаите за работа и активностите за 2022 година. Белевски во своето излагање истакна дека поголем број пензионери активно учествуваат во разни спроведени активности за донирање  средства и помош на пензионери со ниски примања, како и во другите манифестации кои ова Здружение успешно ги спроведуваше на ниво на општина и на држава.

 На состанокот пензионерите беа запознати и со мерките што ги презема Здружението на пензионери со обезбедување на  огревни дрва за што наскоро ќе биде организоран состанок со операторите, односно превозниоците за  со нив да бидат склучени договори за навремно добивање на запишаните количини огревни дрва. На состанокот, претседателот  на Собранието Белевски одржа средба со претседателите на месните ограноци за поуспешно да биде организирано запишувањето на огревните дрва. 
 
Беше донесена и одлука за претставници во Собранието во Сојузот на пензионери на Макодонија да бидат предложени претседателката на Извршниот одбор Даница Петличкова и претседателот на Собранието Крсте Белевски. 
  novi sl4 1
novi sl2
novi sl3
novi sl5
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани