Секцијата на жени пензионерки донираше храна во хосписот „Сју Рајдер“

Јануари 23, 2024

Во хосписот за тертмална нега ,, Сју Рајдер“ Битола, Секцијата на жени при Здружението на пензионери од Битола донитараше овошје и домашни вкусни пекарски производи изработени од вредните раце на пензионерките од Битола и огранокот од Новаци.

„Укажуваме благодарност до директорот и персоналот на убавото гостопримство. За жал не можевме лично да ги израдуваме штитениците и да поразговарама со нив, да се дружиме и да им посакаме добро здравје од причина што сезонскиот грип и настинките се во пораст во Битола и забраната за посета е задолжителна. Нашите пораки за добро здравје и среќа ги пренесоа вработените за што им благодариме“, рече Даница Петличкова , претседателка на Здружението на пензионери од Битола.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани