Се проширува Здужението на пензионери од Битола со уште еден огранок

Февруари 25, 2019

На петтата седница на Собранието на пензионерите од Битола под претседателство на Крсте Белевски, се усвои извештајот за активностите, како и финансискиот извештај кој е позитивен.  

Се донесе одлука во селата Долно Оризари, Карамани и Трн каде има над сто членови пензионери да се формира огранок, со што Здужението на пензионери од Битола наместо 30 ќе има 31 огранок.

 

Воедно, се избраа делегати за Годишното собрание на Сојузот на пензионери што ќе се одржи на 26 март годинава во Скопје. Бидејќи битолското Здружение на пензионери со 18 500 членови е меѓу најголемите во земјава, ќе се настојува шест пензионери од Битола да бидат вклечени во комисиите на Сојузот.  

Од Здужението на пензионери од Битола најавија дека и оваа година за своите членови ќе организираат екскурзии на важни релации во земјава во месеците април, мај и јуни.pemn3

pwen2

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани