Регионaлна средба на пензионерите од Битола, Прилеп, Демир Хисар и Крушево

Април 20, 2019

Во Прилеп деновиве се одржа Регионална средба за песна музика и игра меѓу пензионерите од четири општини Битола, Прилеп, Демир Хисар и Крушево. На средбата присуствуваше и претседателката на Сојузот на пензионерите Станка Трајкова. Таа ја прогласи средбата за отворена, посакувајќи им на пензионерите добро здравје и што почето организирање на вакви манифестации на кои пензионерите можат да се дружат и забавуваат.

 

Битола се претстави со хорот „Сирма војвода“, а останатите исто со квалитетни изведби. Од страна на организаторот, Здружение на пензионери од Прилеп, на учесниците има беа доделени благодарници. Благодарницата за битолските пезнионери ја прими претседателот на Извршниот одбор на Здружението на пензионери, Томе Димитровски.stanka

tome

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани