2win800x200

В четврток последен уписен рок во средните училишта, во август нема уписи

Јуни 25, 2018

Во четврток на 28 јуни ќе се спроведе вториот уписен рок за учениците во средните училишта каде останаа  слободни места по првиот упис кој беше на 18 и 19 јуни.

Според конкурсот што го објави Министерството за образование, за првпат годинава запишувањата на деветтоделенците ќе заврши во јуни и нема да има уписи во август.

И пријавувањето и запишувањето во прва година во средните училишта каде останаа слободни места ќе биде на 28 јуни, а резултатите од запишувањето ќе се објават на 29 јуни.

На 23 август ќе има уписен рок само за учениците кои биле упатни на поправен испит.

Во битолските средни училишта во првиот уписен рок комплетно се пополнети гиманзиските паралелки во СОУ „Јосип Броз Тито“ и во профилот медициснка сестра во медицинското училиште „Др. Јован Калаузи“.

Во останатите средни училишта во градот има слободни места.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани