2win800x200

Дегустација на книги

Декември 06, 2023

Кога технологијата се повеќе го одзема слободното време на младите, Универзитетската библиотека „Св. Климент Охридски“ од Битола пронајде уште еден интересен начин како дел од слободното време младите да го заменат со книга, наместо со телефоните во рака.

Таа организираше „Дегустација на книги“, креативен и привлечен начин да се запознаат читателите со различни жанрови на книги, особено во образовни или библиотечни поставки. Тоа беше литературен настан дизајниран да поттикне читање, истражување на различни жанрови и избор на книги. Тоа е забавен и интерактивен начин да се промовира читањето и да им се помогне на луѓето да откријат нови книги кои се усогласени со нивните интереси.

Учениците од СОУ „Јосип Броз Тито“ со професорката Биљана Т. Димко кои беа дел од настанот, покажаат колку оваа метода може да биде интересна и корисна за да ги привлече да дегустираат (читаат) што повеќе книги.

407946454 760833406085646 5578699229837543131 n

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани